Огляд Кубка Європи з триатлону в Мелільї і Єнішехірі

27.06.2024

Новини

alt

В африканській Мелільї, іспанському місті на південному узбережжі Середземного моря, пройшов Кубок Європи з тріатлону. Призери серед чоловіків знаходяться на рівні другої сотні світового рейтингу.
Серед них прийняли участь і українці Олексій Астаф’єв-Куліш, Сергій Костенко, а серед жінок Марина Кирик, Софія Прийма і Дарина Москаленко, яка дебютувала в цьому сезоні. Софія набирає очки у світовий рейтинг.
Ілля Гончарук фінішує серед юніорові. Єва Сорока фінішувала 7-ю, подолавши біговий етап за 19 з половиною хвилин. Вона набрала очки на Кубку Європи в Квартейрі, дебютувавши на 15-й позиції, а після Мелільї піднялася на шосте місце в юніорському рейтингу.
Дана Сорока і Софія Бондаренко завершують змагання у другій десятці. Дана Сорока випливла з відставанням у 30 секунд разом із іспанкою Крістіною Хіменес-Орта Герреро та словачкою Маргаретою Врабловою. У транзитній зоні Дана затрималася, витративши на пів хвилини більше, ніж словачка. Враблова фінішувала першою, а Крістіна – другою. Дана фінішувала 11-ю, здобувши свої перші очки та дебютувавши в рейтингу на 20-му місці. Софія Бондаренко фінішувала 16-ю, подолавши дистанцію за 21 хвилину та набравши очки, дебютувавши в рейтингу на 27-му місці.
Завдяки цим результатам, Україна піднялася на шість позицій у Кубку націй і завершила Кубок Європи в Мелільї на шостій позиції серед 19 країн Європи.
На Кубку Європи з триатлону серед юніорів в Єнішехірі вже Федір Безлєпкін внес вклад в збереження України в десятці лідерів Кубка націй. Українець фінішував 15-м з результатом 56 хвилин 59 секунд, пробігши п’ятірку за 17 хвилин і 13 секунд. У минулому році він виступав у Єнішехірі, але провів на 8 хвилин і 2 секунди довше часу, ніж цього року. Це дозволило йому набрати 145 очок і стати першим чоловіком, який набрав очки для України у юніорському рейтингу цього сезону. За підсумками Кубку Європи в Єнішехірі Україна залишається в десятці лідерів європейських націй.