Сорока Дана перемагає в Кишиневі!

23.07.2024

Новини

alt

На Кубок Європи з триатлону на суперспринтерській дистанції та естафету-мікст українці приїхали великим складом. Серед досвідчених учасників були і ті, хто виступав вперше – Максим Несват, Максим Усанін, Маркіян Гарматій, Кирило Левицький, Дарина Горб і Анна Коротяєва дебютували на міжнародній арені. Всього 12 українців та 5 українок вийшли на старт Кубка Європи на суперспринтерській дистанції.

Серед юніорів в ТОП-20 фінішували Ілля Гончарук і Владислав Микитенко, які набрали перші очки у юніорський рейтинг, де вже четверо українців. Сума очок трьох найкращих представників від нації входить у Рейтинг національних федерацій. Федір Безлепкін, Ілля Гончарук і Юрій Тютюнник – трійка лідерів. Владислав Микитенко – четвертий українець в рейтингу.

Серед жінок українка Дана Сорока випливає лідером і у лідерах приїжджає до транзитної зони. У бігу представниця резервного складу національної збірної демонструє найкращий час у гонці. Дана здобуває першу перемогу н міжнародній арені, залишаючи іспанку Кристину Хіменес-Орта Герреро позаду.

Минулого року на юнацькому чемпіонаті Європи Кристина була сьомою в фіналі «А», а Дана фінішувала у фіналі «В». На початку сезону іспанка стояла на подіумі Квартейри і Мелільї, а українка боролася за очки юніорського рейтингу в тих самих гонках. Кристина взяла паузу у виступах до Кишинева, а Дана фінішувала у десятці лідерів в Ольштині і Ізворанах. У Молдові Сорока обганяє Хіменес-Орта Герреро і бере 400 очок в актив юніорського рейтингу. Обидва лідери продовжать сезон у Баликесирі де запановано проведення чемпіонату Європи серед юніорів.

У Жіночому рейтингу Дана Сорока підіймається на шосте місце. Це вже четвертий заліковий старт з п’яти можливих (до підсумкової суми входять три найкращі результата). Вже треті очки в рейтинг бере і Софія Бондаренко, яка завершила перегони десятою. Після Кишинева Україна має трьох учасниць в рейтингу, сума очок яких входить до Заліку національних федерацій.

У естафеті-мікст на старт вийшли вісім команд з п’яти країн, серед яких дві українські. Юрій Тютюнник, Дана Сорока, Федір Безлепкін і Софія Бондаренко в першому складі, а Ілля Гончарук, Дарина Горб, Захар Цівковський і Анна Коротяєва в другому складі команди.

Юрій Тютюнник і Дана Сорока показують найкращі результати серед українців в естафеті! Юрій передає естафету поруч з трійкою лідерів, а Дана наздоганяє болгар і виводить команду на третю позицію в гонці. Естафету продовжує Федір Безлепкін і передає Софії Бондаренко, яка до фінішу не дійшла. Нажаль, Софія впала на велосипедному сегменті і травмувалась.

Друга команда фінішувала. В підсумковому протоколі українці п’яті, а Ілля Гончарук, Дарина Горб, Захар Цивковський і Анна Коротяєва поповнюють на 292 очка Залік національних федерацій.

Україна завершує Кубок Європи в Кишиневі із сумою трьох чоловіків і трьох жінок в індивідуальному рейтингу і заліковими очками естафети-мікст в Ізворанах і Кишиневі. Україна повертається в десятку лідерів і завершує гонку на восьмій позиції рейтингу серед 32 країн Європи.

Федерація триатлону України висловлює щиру подяку Міністерству молоді та спорту України, нашому спонсору Міністерство дверей, які всіляко підтримують юніорську збірну від стартових костюмів до придбання велосипедів.