Чемпіонат Європи в Баньолесі і Кубок Європи в Бледі

10.09.2024

Новини

alt

Фестиваль Чемпіонату Європи з триатлону серед юнаків і дівчат у Баньолесі та Кубок Європи з триатлону серед юніорів у Бледі відбулися цими днями на теренах Європи. Обидві події вплинули на Юніорський рейтинг національних федерацій.

Кубок Європи в словенському Бледі на суперспринтерській дистанції додав очки в індивідуальні чоловічі та жіночі юніорські рейтинги, які, своєю чергою, вплинули на перебіг подій у рейтингу національних федерацій. Тим часом юнацька естафета-мікст на Чемпіонаті Європи в Баньолесі стала останнім командним стартом сезону, додавши очки до національного рейтингу федерацій.

Україну в словенському Бледі представила Єва Сорока, яка посіла 23-тє місце на фініші та за підсумками змагань захистила свою дев’яту позицію в жіночому рейтингу.

В іспанському Баньолесі змагання тривали три дні. У п’ятницю спортсмени брали участь у півфіналах, за підсумками яких відбувався відбір до Фіналу А і Фіналу В. Україну представляли: Захар Цівковський, Арсен Адамов, Федір Безлепкін, Ілля Гончарук, Дана Сорока та Марія Іващенко.

За підсумками півфіналів Захар Цівковський, Федір Безлепкін і Дана Сорока отримали право змагатися у Фіналі В. У фіналі Федір і Дана фінішували на 23-й позиції, а Захар перетнув фінішну межу 25-м.

На третій день змагань 27 команд взяли участь в естафеті-мікст. Перший етап розпочав Федір Безлепкін, естафету продовжували Дана Сорока і Захар Цівковський, а завершувала Марія Іващенко, яка перетнула фініш на 20-му місці. За підсумками змагань команда здобула очки до заліку національних федерацій, де Україна посідає 14-те місце.