Протест щодо Допущення російських військовослужбовців до міжнародних змагань

11.07.2024

Новини

alt

Шановне керівництво World Triathlon,

Ми пишемо вам з глибоким гнівом і розчаруванням щодо продовження включення російських спортсменів до міжнародних змагань. Вражає, що ми досі не отримали відповіді на наше попереднє листування з цього важливого питання.

Триваюче російське вторгнення в Україну принесло величезні страждання і руйнування, найновішим прикладом яких є терористичний напад на дитячу лікарню. Цей жахливий акт, націлений на найбільш уразливих і невинних членів суспільства, шокував і обурив світ. Посеред такого варварства абсолютно незрозуміло, як спортсмени, пов’язані з російською армією, можуть брати участь у міжнародних заходах. Це не лише ганьба, а й прямий удар по цінностях людяності та справедливості.

Діана Ісакова, лейтенант російської армії, була допущена до участі і навіть здобула бронзову медаль на Кубку світу з триатлону в Тіссайвароші; Денис Колобродов – сержант російської армії; Ілля Прасолов, лейтенант російської армії, а також Григорій Антипов і Георгій Кліменко також взяли участь у цих змаганнях. Ці особи, які є активними членами військових сил і активно підтримують вторгнення, відповідальне за жахливі дії в Україні, не повинні мати місце у заходах, які повинні святкувати мир, єдність і чесну конкуренцію.

Допуск цих російських військових до участі в міжнародних змаганнях дорівнює підтримці жорстокої агресії російського уряду. Ця явна неповага до страждань в Україні є огидною, особливо коли стільки європейських націй твердо виступають проти цього вторгнення. Важко зрозуміти, як World Triathlon може схвалювати таку участь, підриваючи солідарність, яку демонструє світова спільнота у підтримці боротьби України за свободу і демократію.

Нещодавнє бомбардування найбільшої дитячої лікарні є особливо грубим прикладом воєнних злочинів, що вчиняються російськими військами. Цей напад вбив і поранив невинних дітей та медичних працівників, спричинивши невимовне горе і травму. Лікарня, яка повинна була бути святилищем зцілення, перетворилася на місце кровопролиття. Цей жахливий акт підкреслює безжалісний характер російської армії, що робить ще більш неприйнятним те, що їхні спортсмени можуть брати участь у міжнародних змаганнях, наче вони є представниками мирної нації.

Включення таких спортсменів, які є членами російської армії і активно підтримують війну, – це не просто прорахунок; це моральний провал найвищого порядку. Це надсилає сигнал, що міжнародна спортивна спільнота готова закривати очі на звірства, що вчиняються російськими військовими. Це зрада самих принципів, які спорт повинен уособлювати: повага, чесність і солідарність.

Ми вимагаємо, щоб Виконавча рада World Triathlon негайно заборонила участь російських спортсменів, пов’язаних з військовими силами, у міжнародних змаганнях. Чесність спорту та принципи, які він уособлює, повинні бути захищені. Цю проблему не можна ігнорувати, і необхідно вжити заходів зараз, щоб виправити це грубе порушення.

Крім того, ми наполягаємо на тому, щоб нас інформували, якщо позиція щодо російських спортсменів змінилася, і якщо так, то ми вимагаємо, щоб це було повідомлено нам у письмовій формі. Продовження допуску російських військових до міжнародних змагань є не тільки огидним, а й огидним.

Ми очікуємо швидкої і рішучої відповіді на це нагальне питання. Світ спостерігає, і дуже важливо, щоб World Triathlon вирівнявся з справедливістю і людяністю.

З повагою,

Богдан Михалусь
Президент Федерації триатлону України

Протест щодо Допущення російських військовослужбовців до міжнародних змагань