Аліса Колпакчі — призерка чемпіонату Європи у Віші!

23.09.2024

Паратриатлон

alt

Французьке місто Віші стало місцем проведення Чемпіонату Європи з паратриатлону та Чемпіонату Європи на стандартній дистанції. У паратриатлоні Україну представляли спортсмени у трьох класах: Валерій Перехрест (PTS3), Аліса Колпакчи (PTS5), Анатолій Варфоломеєв і Віта Олексюк (PTVI), які поповнили світовий рейтинг очками, здобутими на чемпіонаті Європи.

Валерій, переможець Кубку світу з паратриатлону в італійському Таранто, дебютував на чемпіонаті Європи. Українець поступово просувається ближче до десятки найкращих у світовому рейтингу.

Аліса — триразова учасниця Паралімпійських ігор. У Віші вона виборола бронзу на чемпіонаті Європи, що стало її другим подіумом на континентальній першості. Аліса поступилася у плаванні, але наздогнала суперниць на велоетапі і показала найкращий біг серед учасниць класу PTS5.

Спортсмени-лідери Анатолія та Віти були Роман Король і Наталія Мацупко. Незважаючи на сильний дощ, українські дуети подолали дистанцію без падінь, заробивши очки у світовий рейтинг паратриатлону.

Серед еліти Україну представляли Віталій Воронцов і Дарина Москаленко. На жаль, Віталію довелося достроково завершити змагання. Дарина ж продовжила боротьбу в групі переслідувачів, відновила позиції на біговому етапі і здобула очки до світового рейтингу.