Чемпіонат України з триатлону на спринтерський дистанції і в естафетах-мікст

01.07.2024

Новини

alt

Сонячна долина в Чернівецькій області знову зустрічає триатлон. Цього разу в селі Бояни визначили чемпіонів України на спринтерській дистанції та в естафеті-мікст. Киянка Дарина Москаленко здобула впевнену перемогу серед жінок. Ксенія Левковська фінішувала другою, а Софія Прийма третьою. Конкуренцію лідерам склали Софія Бондаренко та Маргарита Меньшикова.

Серед чоловіків не було рівних Віталію Воронцову, а Іван Шевченко виграв друге місце в Олексія Астаф’єва-Куліш. Конкуренцію лідерам склали Сергій Костенко, Антон Блохін та Денис Микитюк.

Серед молоді Іван Шевченко та Марія Ага одержують впевнену перемогу. Призерами стали Дар’я Бережна та Софія Парасотченко, а серед чоловіків Іван Ткаченко та Остап Гев’як.

У юніорів переміг Максим Усанін, а Максим Несват та Юрій Тютюнник стали призерами. Серед юніорок, у відсутності лідера групи, поза конкуренцією була Софія Бондаренко. Мар’ям Садигова та Кіра Агафонова стали призерами.

Серед дівчат Дана Сорока лідер групи. Марія Іващенко та Вероніка Мисак стали призерками. Чемпіоном України серед юнаків став Федір Безлепкін. Півтори хвилини лідеру поступився Арсен Адамов, а Гліб Якубець третій.

Чемпіонат України серед кадетів на дистанції суперспринт виграли Аміна Марченко та Захар Цівковський. Призерами стали Арина Грибан та Анна Коротяєва, а серед кадетів Маркіян Гарматій та Данііл Уминський. Результати доступні за посиланням.

Чемпіонат України в естафеті-мікст зібрав 14 команд із семи областей та міста Київ. Віталій Воронцов, Дарина Москаленко, Олексій Аксінушкін та Марина Кирик – чемпіони України. За ними фінішували представники Львова Остап Гев’як, Дана Сорока, Богдан Стасенко та Софія Прийма. Третє місце посіла команда Дніпропетровської області, яку представляли Дмитро Маляр, Карина Євтушенко, Денис Микитюк та Марія Ага.

Серед юнаків на старт вийшли шість команд із трьох областей України. Полтавська команда, яку представляли Дмитро Касьяненко, Марія Іващенко, Арсен Адамов та Дарина Горб – чемпіони України в естафеті-мікст. Призові місця на розіграли юнацькі склади з Черкаської області. Іван Животков, Анна Коротяєва, Віктор Матюшкін та Аміна Марченко – срібні призери. А Артем Криворучко, Дарія Задера, Єгор Корнієнко та Поліна Таран – бронзові призери чемпіонату України в естафеті-мікст серед юнаків. Результати доступні за посиланням.