Чемпіонат України з триатлону на суперспринтерський дистанції

01.07.2024

Новини

alt

1-3 червня у Львівській області, село Винники, визначили національних чемпіонів на суперспринтерськи дистанції серед еліти, андерів, юніорів та юнаків. Було проведено Кубок України серед кадетів.

У воді не було рівних Марині Кирик, а серед чоловіків сформувалася ціла група лідерів. Віталій Воронцов та Іван Шевченко розіграли перемогу на користь киянина. Першим серед переслідувачів лідерів став Юліан Дем’янов, який залишив почесне четверте місце Олексію Астаф’єву-Куліш. На ступними фініш перетинають Денис Микитюк, Дмитро Маляр, Сергій Костенко та Сергій Бадяк, які фінішували у першій вісімці. Замикають десятку абсолютного заліку Федір Безлепкін, який представляє Дніпро, та Юрій Тютюнник із Полтави.

На велогонці у жінок Марину наздоганяють переслідувачки, і гонка рестартує на біговому етапі. Переможця визначив біг і першою фініш перетинає киянка Дарина Москаленко, залишає друге місце Єві Сороці в фінішному створі. Третє місце посіла Марина Кирик із Києва. За нею фінішували Софія Прийма та Дана Сорока зі Львова, Ксенія Левковська, Карина Євтушенко, Софія Бондаренко, Марія Ага та Маргарита Меньшикова.

Серед молоді перемогли Іван Шевченко з Донецька та Марія Ага з Дніпра. На призових місцях львів’янин Остап Гев’як та Єгор Мичко з Полтави, а серед жінок Дар’я Бережна та Анна Мережко, які представляють Черкаси.

Серед юніорів на старт вийшло лише троє чоловіків. Юрій Тютюнник залишив призові місця на подіумі представникам Черкас – Максиму Несват та Максиму Усаніну. Єва Сорока перетнула фінішну межу на хвилину раніше за Софію Бондаренко з Полтави. Кіра Агафонова з Донецька стає бронзовим призером вікової групи.

Львів’янка Дана Сорока була поза конкуренцією серед дівчат. Глорія Кершкова з Києва та Вероніка Мисак зі Львова розділили разом з лідером подіум. Серед юнаків лідирували Федір Безлепкін та Захар Цівковський з Донецька. Федору не було рівних у бігу. Першим серед переслідувачів став ще один представник донецького регіону – Гліб Якубець.

Кубок України серед кадетів виграли Аміна Марченко (Черкаська область) та львів’янин Маркіян Гарматій. На призових місцях Олександра Бороніна з Житомира та Анна Коротяєва (Черкаська область), а серед кадетів Данило Уминський із Житомира та Єгор Корнієнко (Черкаська область). Конкуренцію показали Ростислав Сигеєв та Андрій Копил, а серед кадеток – Софія Багінська.

Результати змагань доступні за посиланням