Дана Сорока – призерка Кубку Європи серед юніорів у Ризі та третя в Юніорському рейтингу!

24.08.2024

Новини

alt

Сьогодні, 24 серпня, в Латвії відбувся Кубок Європи з триатлону серед юніорів на спринтерській дистанції. Владислав Микитенко, Арсен Адамов і Юрій Тютюнник разом із сестрами Сороками представляли Україну. Хлопці боролися за очки юніорського рейтингу, а дівчата склали конкуренцію лідерам.

Серед жінок 12 учасниць вийшли в лідери й спробували сформувати групу на велоетапі. Але після серії атак у голові групи залишилися лише четверо учасниць: естонка Лійс Каптен, українка Дана Сорока, чешка Едіта Позлерова та Франциска Зенклузен зі Швейцарії. Квартет лідерів приїхав до транзитної зони, а позаду залишилася лише Беате Янсоне з Латвії, яка поступилася десятьма секундами.

Лійс Каптен виходить у лідери на біговому етапі, а Дана Сорока і Едіта Позлерова відриваються від Франциски Зенклузен. Лійс Каптен здобуває перемогу. Чешка фінішує другою, а Дана Сорока – третьою.

Серед колишніх лідерів Беате Янсоне наздоганяє Франциску Зенклузен, але четвертою фінішує Єва Сорока! Єва відстала у воді від 11 лідерів, наздогнала двох із них на велогонці й прибула до транзитної зони десятою, поступаючись лідеру 1 хвилину 49 секунд. У бігу Єві немає рівних. Вона подолала 5 кілометрів за 16 хвилин і 36 секунд, що відповідає світовому рівню еліти серед жінок у боротьбі за призові місця. Єва наздоганяє суперниць на дистанції та фінішує четвертою!

У рейтингу Дана Сорока підіймається на третю сходинку, а Єва – на четверту! Цього року Єва лідирувала в рейтингу, але через травму була змушена пропустити частину сезону. Вона повертається в лідери рейтингу. Попереду лише Фанні Салаї та Лійс Каптен.

У рейтингу національних федерацій Україна піднімається до десятки лідерів і повертається на восьму позицію.