Дарина Москаленко — срібна призерка чемпіонату Європи з акватлону!

25.06.2024

Новини

alt

Два тижні поспіль у португальській Коїмбрі триатлети європейських країн визначали чемпіонів континенту в мультиспорті.
Традиційно програму змагань відкривав дуатлон, за яким відбулися чемпіонати з кросового дуатлону і триатлону. Акватлон і триатлон на довгій дистанції завершували програму змагань для еліти в Коїмбрі.
Після серії національних змагань основний склад збірної України прибув до Португалії. Софія Прийма знову одна із фавориток у кросовому дуатлоні. Українка забігає у транзитну зону серед переслідувачів лідера і продовжує боротьбу за друге місце у велокросі. На фінальному біговому етапі Софія поступається суперницям і перетинає фініш четвертою. Всі чотири лідери були недосяжні для суперниць.
В акватлоні серед чоловіків Україну представляв Віталій Воронцов, який неодноразово завершував світовий рейтинг серед лідерів. В Коїмбрі українець поступився більше ніж пів хвилини у воді, але на цьому змагання не завершилися. Разом з болгарином Олександром Божиловим лідер України показав найкращий час на біговому етапі. Віталій Воронцов відіграв втрачені позиції і завершив змагання на почесному четвертому місці.
Серед жінок на старт вийшли неодноразова призерка міжнародних змагань з акватлону — Марина Кирик, досвідчений спеціаліст з мультиспорту Софія Прийма і не менш досвідчена Дарина Москаленко, яка до цього стала чемпіонкою України з триатлону на спринтерській дистанції.
20 секунд переваги у воді здобула угорка Марта Кропко, але залишитися серед лідерів на біговому етапі їй не вдалося. Серед переслідувачів випливають Марина Кирик і Дарина Москаленко. На бігу Дарина демонструє один з найшвидших результатів і поступається переможниці змагань всього шість секунд. Чемпіонка Європи з акватлону Тьяса Вртачич була найшвидшою у бігу. Саме ці шість секунд у цій дисципліні і поступилася Дарина, яка показала другий час на біговому етапі. Софія Прийма фінішує з восьмим результатом, а Марина Кирик перетинає фінішну лінію дев’ятою.
У світовому рейтингу Марина Кирик підіймається на другу сходинку. Софія Прийма восьма, а Дарина Москаленко дебютує на 17-й позиції. Серед чоловіків Віталій Воронцов займає шосте місце у світовому рейтингу з акватлону.