Кубок світу в приміщеннях. Українці здобули олімпійські очки

25.06.2024

Новини

alt

Кубок світу у французькому Льєвені – це закритий біговий манеж, у середині якого ставлять наливний басейн на короткій воді. Учасники пливуть і одразу сідають на велосипеди, долаючи дистанції по зовнішньому біговому колу манежу. А біговий етап проходить на доріжках внутрішнього радіуса манежу.

Для участі у фіналі гонки необхідно пройти кваліфікацію в півфінал. Було шість чоловічих кваліфікацій і чотири жіночих. Перші четверо чоловіків на фініші проходили в півфінал напряму, і перші сім фінішерів серед жінок.

Серед жінок Марина Кирик автоматично потрапила до 36 найкращих, фінішувавши в кваліфікації. Софія Прийма фінішувала восьмою і також продовжила участь у півфіналі. Серед чоловіків Віталій Воронцов фінішував п’ятим у кваліфікаційному забігу і потрапив до додаткового відбору, де він показав найкращий результат у своїй групі, і також пройшов у півфінал.

У півфіналах перші чотири чоловіки та жінки в кожному забігу виходили у фінал Кубка світу. Наступні чотири на фініші розігрували місця з 13 по 24 у фіналі «В». Решта завершували виступ і розподіляли місця з 25 по 36 за фактичним часом півфіналу.

Віталій Воронцов завершив гонку на 32-й позиції серед чоловіків. Софія Прийма також фінішувала на 32-му місці серед жінок, а Марина Кирик зайняла 33-є місце. Всі українські спортсмени заробили олімпійські очки: Віталій Воронцов додав 171 очко до свого рейтингу, що дозволило йому покращити підсумкову суму очок на 40 і піднятися на 93-є місце у світовому рейтингу. Софія Прийма і Марина Кирик продовжують сезон на Кубку Європи в Африці, в іспанській Мелільї.

Переможцями Кубка світу в Льєвені стали німкеня Лаура Ліндерманн та норвежець Ветле Бергсвік, які набрали 437,5 очок в олімпійський та світовий рейтинги. 46 чоловіків та 36 жінок додали очки в рейтинги.