Кубок Європи в Ізворанах. Україна підіймається в десятку лідерів Європи!

01.07.2024

Новини

alt

Кубок Європі в румунських Ізворанах оновив юніорський рейтинг і залік Кубка націй серед європейських країн. Серед юніорів Юрій Тютюнник фінішує на 18й позиції і добуває 106 очок в Кубок націй Україні.

Серед юніорок Дана Сорока фінішує восьмою, а Софія Бондаренко завершую змагання на дев’ятому місці. Українки набирають очки в індивідуальний рейтинг і залік Кубка націй.

Також фінішували українці Федір Безлепкін, Арсен Адамов, Гліб Якубець, Захар Цівковський, Дмитро Касьяненко, Матвій Малиш і Данило Драгулян, Марія Іващенко і Кіра Агафонова.

Наступним етапом змагань в Ізворанах стала естафета-мікст, де Україна була представлена двома командами. Залік ведеться по першій команді на фініші. Юрій Тютюнник, Дана Сорока, Федір Безлепкін і Софія Бондаренко займають шосту позицію і додають Україні ще 271 очок в Кубок націй. Друга команда у складі Арсена Адамова, Марії Іващенко, Гліба Якубець і Кіри Агафонової фінішує поза конкурсом.

В Кубок націй входить сума трьох найкращих представників і представниць індивідуального рейтингу і п’ять результатів серед естафети-мікст, які включають чемпіонати Європи серед юніорів і юнаків, а також три найкращі результати в на Кубку Європи.

За підсумками змагань в Ізворанах, в заліку Кубка націй Україна має два результати серед юніорів (Федір Безлепкін і Юрій Тютюнник), три серед юніорок (сестри Сороки і Софія Бондаренко), а також естафету в Ізворанах. Таким чином, Україна змінює 13 сходинку в заліку на сьому позицію.