Парасерія в Йокогамі і пара Кубок світу з триатлону в Таранто

01.07.2024

Паратриатлон

alt

Дві події входять в Паралімпійський рейтинг, за підсумками якого перші дев’ять місць спортсменів виборюють національні слоти в Париж 2024.

11 травня в Японії, у класі спортсменів PTVI, Віта Олексюк зі спортсменом лідером Наталією Мацупко здобули сьоме місце. За підсумками змагань Віта займає 14 місце в Паралімпійському рейтингу підвищивши підсумкову суму очок.

8 червня Валерій Перехрест, Анатолій Варфоломєєв, Аліса Колпакчи та Віта Олексюк здобувають олімпійські очки в італійському Таранто.

Валерій Перехрест дебютував на міжнародній арені в класі спортсменів PTS3, здобувши перемогу! Українець дебютував в рейтингу на 19-й позиції.

Аліса Колпакчи не було рівних в бігу серед спортсменів класу PTS5! Змагаючись з француженкою Емілі Граль за другу позицію, Аліса наздоганає суперницю на біговому етапі. Срібне місце і сьома позиція в Паралімпійському рейтингу.

У класі спортсменів PTVI п’ятим фінішував Анатолій Варфоломєєв відомий спортсменом-лідером Романом Король. А серед жінок Віта Олексюк, разом із Наталією Мацупко займають третє місце! Це перший подіум для українського дуету в такому складі. Вони показали чудовий результат у плаванні та велоетапі, завершивши перегони з відривом у чотири хвилини від переслідувачів. Віта Олексюк завершує змагання в Італії на 14-й позиції в Паралімпійському рейтингу.