Відктритий чемпіонат України з триатлону (дуатлону)

16.10.2024

Новини

alt

11-13 жовтня у селі Бояни Чернівецької області визначили чемпіонів України з триатлону (дуатлону), а перші п’ять фінішерів в абсолютному заліку здобули очки у світовий рейтинг.

Основна боротьба розгорнулася між Іваном Шевченком та Сергієм Костенком, які здолали перші 5 кілометрів бігового етапу за 16 хвилин і 30 секунд. Іван лідирував на велосипедному етапі, що дало йому перевагу у пів хвилини над Сергієм. На фінішній прямій Іван Шевченко здобув перемогу, а Сергій Костенко став срібним призером чемпіонату України. Велосипедний етап став вирішальним у визначенні переможця, адже на останньому біговому етапі лідери показали практично однаковий результат.

Третім у загальному заліку став Валентин Марієвський, який активно боровся за подіум разом з Іваном Ткаченком із Донецька. Валентин зміг відірватися на фінальному біговому етапі та посів третє місце. Іван Ткаченко закінчив гонку четвертим, а п’ятим фінішував Олексій Астаф’єв-Куліш із Київської області.

Серед жінок лідерками гонки були Маргарита Меньшикова, Ксенія Левковська та Софія Прийма. Переможницю було визначено на фінальному біговому етапі, де Ксенія Левковська виборола звання чемпіонки України з дуатлону, а Софія та Маргарита посіли призові місця.

Очки у світовий рейтинг здобули кращі серед юніорок та молоді — Софія Бондаренко з Полтави та Ага Марія з Дніпра, які фінішували у ТОП-5. Серед молоді кампанію на подіумі Ага Марії склали Дар’я Бережна та Анна Мережко з Черкас. Серед чоловіків лідирує чемпіон України з дуатлону Іван Шевченко. Іван Ткаченко та Єгор Мичко з Полтави — призери у цій віковій групі. Серед юніорів переміг Максим Несват. На призових місцях — Владислав Микитенко з Полтави та Максим Усанін з Черкас. А компанію на подіумі Софії Бондаренко склали Мер’ям Садигова з Житомира та Христина Бєлоусова з Дніпра. Молодші вікові групи подолали скорочену дистанцію дуатлону 2,5/ 8,0 / 1,2 км.

Серед юнаків та дівчат перемогли Ілля Гончарук із Житомира та Марія Іващенко з Полтави. Призерами стали Софія Гусаревич із Житомира та Поліна Набаткіна з Черкас, а серед юнаків — Гліб Якубець із Донецька та Матвій Малиш із Дніпра.

Серед кадетів не було рівних Захару Цівковському, який став найшвидшим серед усіх молодших груп. Представник Донецька лідирував на першому біговому етапі та пішов у відрив на велосипеді. Даніїл Умінський із Житомира та Даніїл Ващенко з Полтави стали призерами серед кадетів.

Серед кадеток перемогу розіграли Аміна Марченко з Черкас та Катерина Кирилович із Житомира. Переможницю визначив фінальний біговий етап, що завершився на користь представниці Корсунь-Шевченківського з Черкаської області. Аріна Грибан із Житомира стала бронзовою призеркою у цій віковій групі.

В естафеті-мікст взяли участь 19 команд. До складу кожної команди входили двоє чоловіків та одна жінка. У гонці домінували представники Донецької школи триатлону. Захар Цівковський, Ксенія Левковська та Іван Шевченко — чемпіони України в естафеті-мікст з дуатлону. Іван Ткаченко, Маргарита Меньшикова та Гліб Якубець — срібні призери чемпіонату України. Третє місце посіла команда з Черкас у складі Максима Несвата, Дар’ї Бережної та Максима Усаніна.

Серед юнаків перемогла перша команда Житомира. Даніїл Умінський, Катерина Кирилович та Ілля Гончарук перетнули фінішну лінію п’ятими в абсолютному заліку. Призові місця посіли команди з Полтави та Черкас. Арсен Адамов, Марія Іващенко та Дмитро Касяненко — срібні призери національної першості з дуатлону серед юнаків. Іван Животков, Аміна Марченко та Артем Криворучко — бронзові призери естафети-мікст з дуатлону.

Підсумкові протоколи