Висловлюємо протест проти участі російських спортсменів у всіх міжнародних змаганнях

05.07.2024

Новини

alt

Секретарю World Triathlon Антоніо Арімані

Шановний Антоніо Арімані,

Ми, Федерація Триатлону України, висловлюємо протест проти участі російських спортсменів у всіх міжнародних змаганнях, включаючи Кубок світу з триатлону, який проходить в Тисауйвароші, Угорщина.

Ми хочемо підкреслити, що спортсмени з Росії класифікуються як військовослужбовці та їм суворо заборонено брати участь у будь-яких міжнародних спортивних заходах. Ми бажаємо наголосити, що дозвіл спортсменам, які мають прямі зв’язки з російською армією, підриває цілісність змагань і може бути сприйнятий як неявна підтримка дій російської армії. Крім того, участь таких спортсменів суперечить санкціям і заборонам, накладеним різними міжнародними спортивними федераціями у відповідь на поточний конфлікт. Включення російських спортсменів, які фактично є представниками військових, не тільки недоречне, але й нечутливе до страждань тих, хто постраждав від конфлікту.

Враховуючи вищезазначене, ми закликаємо організаційний комітет переглянути і забезпечити заборону російським спортсменам брати участь у Кубку світу з триатлону.

Ми вдячні за вашу увагу до цього питання і сподіваємося, що ви негайно вживете заходів для вирішення наших занепокоєнь.

Дякуємо за розуміння та співпрацю.

З повагою,

Богдан Міхалусь

Президент Федерації Триатлону України